Aalborg Zoo

Dyr fra hele verden under de grønne bøkene


Aalborg Zoo har en fantastisk flott beliggenhet i kanten av den grønne bøkeskogen høyt over Aalborg. Med sin nytenkning, utvikling og idealisme er Aalborg Zoo en av landets best besøkte attraksjoner med rundt 375 000 gjester hvert år. Aalborg Zoo dekker nesten 8½ ha og rommer ca. 1 600 spennende dyr fra hele verden, fordelt på 140 arter. Aalborg Zoo har også grønne plener, blomsterbed, fontener, høye trær og fred og ro for bråket fra byen.

Afrikanske kjemper og glade aper

Aalborg Zoo har moderne anlegg for de fleste av ”innbyggerne”. Gjennom store glassruter kan man se hvordan isbjørner, sjøløver, seler og pingviner boltrer seg under vannet, eller klappe en sjiraff fra savannens ”sjiraff-klappeplattform”. Zoo byr også på en liten flokk med afrikanske elefanter, som stortrives i de moderne anleggene. Også menneskeapene har ideelle forhold, sjimpanseflokken er et av zoos aller mest populære besøksmål. Aalborg Zoo er en moderne zoo som tar ansvar for naturbevaring via et internasjonalt samarbeid om avl og ved formidling av kunnskap om truede dyr. Aalborg Zoo deltar i flere internasjonale kampanjer, f.eks. for bevaring av den sibirske tigeren. Også på hjemmefronten holdes idealene høyt - Aalborg er som den første zooen i verden blitt miljøsertifisert for å sikre at miljøbelastningen fra virksomheten ligger på lavest mulig nivå.

I Aalborg Zoo blir barna ikke borte

Aalborg Zoo presenterer en annen verdenssensasjon - et nytt system kalt BlueTag gjør det mulig for foreldre å holde øye med hvor barna er og raskt finne dem igjen hvis de blir borte. De små får på seg en ”tag”, slik at foreldrene via mobiltelefon kan få en SMS eller se barnets posisjon på de informasjonsstanderne som er stilt opp i Zoo.