Dyrehavsbakken

Bli med til Bakken

Sol, sommer, fornøyde mennesker, grønne trær, kos, mat og drikke - og kanskje en lur i skyggen? Det er ikke uten grunn at Bakken har mange trofaste gjester, som mener at en årlig sommertur til Bakken er helt uunnværlig. 

Her er noe for alle: god mat og hygge i de mange restaurantene, kafeene og vertshusene, revy, levende musikk og dans, syngejentene på ”Bakkens hvile” - eller kanskje en tur i den store berg-og-dal-banen, i spøkelsestoget eller de 35 andre forlystelsene?

Prøv lykken i en av de 11 spillehallene som er proppfulle av spilleautomater. Skyteboder, spilleboder, sukkerspinn, Cirkusrevyen, tryllekunstneren Pjerrot, Mester Jakels teater - her er noe for hele familien! Og hvis man har behov for en pause, kan man besøke naboen, Jægersborg Dyrehave, med flotte gressletter, eldgamle trær og rundt 2 000 hjorter.

Verdens eldste forlystelsespark

Eventyret startet i 1583, da den senere berømte Kirsten Piil oppdaget en vannrik kilde i kongens dyrehage. Kilden ble fort kjent, og folk valfartet til kilden, som ble tillagt helbredende kraft - spesielt rundt sankthans. Og der hvor det kommer folk, kommer det gjøglere! 
I dag er Dyrehavsbakken et veldig bra eksempel på dansk folkelighet.

Bakken har rundt 2,5 mill. gjester hvert år, nr. 10 i Europa i konkurranse med temaparker som f.eks. Disneyland ved Paris. Men Bakken er langt fra strømlinjet underholdning, parken har et helt eget særpreg, med en uhøytidelig stemning og atmosfære. Bakken er ikke noe konsern, men en forening av 57 selvstendige forretningsdrivende, noe som bidrar til mangfoldighet, sjarm og tradisjoner. Ekte, dansk folkelighet på sitt beste.