Experimentarium

Byens beste sted for barnExperimentarium vant denne flotte tittelen i 2003 ved en avstemning på den store Internett-portalen Alt om København (aok.dk). Hele 55 % av stemmene pekte på Experimentarium. Og hvis man har vært der en gang, er man fort enig i at dette er et rent eventyrland for snushaner og andre nysgjerrige sjeler!

Formelt er Experimentarium Danmarks største ”science center”, et aktivitets- og kultursenter for natur og teknikk. Science-sentrene stammer fra USA, men har spredt seg til hele verden. De er blitt uhyre populære overalt, først og fremst fordi de har utviklet en helt ny og spennende museumspedagogikk basert på gjestens aktive deltagelse, egne forsøk og oppdagelser.

Frys skygge din


Hvordan gjør man det egentlig? På Experimentarium leker du deg fram til svaret og du finner svar på spørsmål som ”Finnes det grønne kaniner?” eller ”Kan du løfte deg selv?” Du kan også prøve en jordskjelvsimulator og en hviskeparabol eller en musikalsk hinkerute! På Experimentarium finner du rundt 300 ulike interaktive oppstillinger, som presenterer deg for naturens mysterier og menneskets umåtelige nysgjerrighet og skaperevne, fra antikkens erkjennelse av naturlovene til den aller nyeste superteknologien!

Dans fram lys og lyder i "Valmueskoven"

BørnePavillonen er en eventyrlig konstruksjon i glade farger og barnedimensjoner med aktiviteter for barn fra 3-6 år. Barn begynner tidlig med å være nysgjerrige overfor verden og vise vilje til å finne fram til svar. Experimentarium utvider hele tiden med nye ideer og særutstillinger, som for eksempel i Cirkus Fysikus, hvor du selv er sirkusartisten i en verden av spennende fysiske fenomener.