Kattegatcentret

Danmarks haisenter

Kattegatcentret i Grenaa er en av Danmarks mest spennende og dynamiske attraksjoner. Det store senteret på bredden av Kattegat rommer et utall av opplevelser.

Ta en tur på det rullende fortauet i haitunnelen under ½ mill. liter varmt tropisk havvann og opplev gyset når de nesten 3 meter lange sandtigerhaiene smyger seg over hodet ditt - bare en ½ meter vekk. Senterets samling av tropiske haier og rokker omfatter også nursehaier, revlehaier, skjegghaier, revhaier, sitronhaier og de elegante pilrokkene. I haitanken og de tropiske akvariene møter du et vell av spennende dyr og fargestrålende fisk.

Senteret har naturligvis også akvarier med dyr og fisk fra de forskjellige havmiljøene i Kattegat: strandbredden, tidevannssonen, klittene, havnen og det åpne havet. Og så kan du få lov til å klappe en rokke eller stør på ryggen. Utenfor i lagunen boltrer selene seg og opptrer villig under den daglige fôringen kl. 12.00.

Eksperimenter og lek

Undersøk-selv-hjørnet er miljøutstillingens populære eksperimentarium med gøyale forsøk og mulighet for å gå i dybden med hav og miljø. Miljøutstillingen byr på aktuell informasjon om havet som ressurs, søppelbøtte og rekreativt område.

Science-utstillingen er stedet hvor du kan leke deg til kunnskap om havet. Havet følger de forskjellige naturlovene, men hvordan er det nå egentlig de virker? Finn ut hvordan det henger sammen bare ved å prøve deg fram - med garanti for underholdning og forundring. De mange interaktive oppstillingene handler om bølger, havstrømmer og andre fenomener fra havets verden. Fra april til oktober er det et stort utendørs vannshow - med store sjanser for å bli våt!