Knuthenborg Safaripark

Nord-Europas største dyre- og landskapspark

I nærheten av Maribo og motorvei E47 finner du den imponerende Knuthenborg Safaripark, anlagt i parken til Knuthenborg gods. Parken ble opprinnelig anlagt i engelsk herregårdsstil rundt 1866, og en 7,5 km lang mur i kampestein med fire staselige porter ble bygget rundt den nesten 600 ha store parken. Tidligere var det storfe, sau og hjort som gresset i det romantiske landskapet. Nå er det nesehorn, antiloper, sjiraffer, sebraer, jakokser, bisoner og elefanter som går og gresser i Nord-Europas største safaripark.

Dra på safari i egen bil på veier på mer enn 15 kilometer. Kjør rundt i den flotte parken og kom på kloss hold av de over 900 dyrene som har overtatt herredømmet i det lollandske herregårdslandskapet. Parkens stolthet er de sibirske tigrene - verdens største katt. Men ikke ta feil av de smidige og kjælne bevegelsene - bli i bilen og husk: Du har vikeplikt for tigere!

Knuthenborg er mer enn ville dyr

Ikke alle parkens dyr krever samme respektfulle avstand. I flere seksjoner kan du stige ut og klappe mer fredelige dyr som geiter, lamaer, kameler, esler og ponnier, som dessuten tar barna med på en ridetur. Knuthenborg Safaripark har aktiviteter nok til en eventyrlig feriedag. Benytt kafeteriaen eller ta med lunsjkurven selv og spis ute i det grønne, her er det masse plass i vakre omgivelser. Besøk det spennende fugleparadiset, hvor 21 store fuglebur er hjem for en vrimmel av vakre og fargestrålende eksotiske fugler, og nyt de mange sjeldne trærne og buskene - noen av disse stammer tilbake fra den opprinnelige engelske landskapsparken.

Knuthenborg er skreddersydd til barn. Småland er et kjempestort Danmarkskart, hvor barna kan flyte rundt i flodhester, klatre, kjøre med modellbåter, i veteranbil eller med minidamptog og mye mer. Både her og på den gøye lekeplassen med Danmarks flotteste lekeborg er det uendelig mange lekemuligheter.