København Zoo

I zoologisk hage året rundt

Københavns Zoo er en moderne og levende zoo med skjønne omgivelser for mennesker og dyr. Hagen byr på en rekke opplevelser, f.eks. finner du Tropezoo med krokodillesump og regnskogsmiljø, hvor tropefugler og sommerfugler flyr fritt. For de små kan det anbefales en tur i Børnezoo og Kaninbyen - en av byens beste lekeplasser. Selv om været er kaldt, grått og trist, kan man fint ta seg en tur i Zoo. Også på den kalde årstiden har hagen masse å by på innendørs, både Tropezoo og massevis av andre spennende innendørsanlegg.

Moderne zoo i rask utvikling

København Zoo er en av Danmarks største attraksjoner og har hvert år rundt 1.3 mill. gjester som vil se de 3 500 dyrene fordelt på 250 arter. Dyrebestanden og de siste årenes nyanlegg plasserer hagen blant de beste i Europa. København Zoo er samtidig en av Europas eldste zoologiske hager, grunnlagt i 1859 i den romantiske Frederiksberg Have. Parken i Frederiksberg Have får en viktig rolle når det nye elefantanlegget, tegnet av den verdensberømte britiske arkitekten Norman Foster, åpner grensen mellom park og Zoo. Zoos gjester vil oppleve elefantflokken med Frederiksberg Have som bakgrunn, mens parkgjestene også vil kunne følge elefantenes liv med både det gamle og det nye elefanthuset som bakgrunn.

IT inntar Zoo

Selvfølgelig har den forunderlige IT-teknologien også inntatt Zoo. Lån en zoo-mobiltelefon ved inngangen, trykk deg inn på menyen og bruk den som guide: Les om dyrene, velg en tematur, se dagens program, få en SMS-beskjed 10 min. før dyrene mates osv. Og som noe helt nytt kan du låne en Zoo-PC med et oversiktskart. Via satellitt registrerer den hele tiden hvor du er, slik at du lettere kan finne fram.