Odense Zoo

Den afrikanske savannen midt i Odense

En av hovedattraksjonene til Odense Zoo er et nesten 4 ha stort område ned til Odense Å, hvor det er kopiert et stykke fra et afrikansk naturreservat fra Botswana. Området består av både savanne og våtområde og kan oppleves fra spesielle naturstier og trebruer. Se løver og sjimpanser, sebraer, strutser, en masse storker og andre store afrikanske fugler i Okavango-deltaen - midt i Odense.

En moderne zoologisk hage er naturligvis tilpasset slik at dyrene trives optimalt, men også slik at publikum kommer tett på og noen ganger i en uvanlig posisjon. Odense Zoo har f.eks. et veldig flott anlegg til sibirske tigere, preget av Sibir med bjørk og furu og en tunnel man kan gå over og som publikum kan gå gjennom for å se dyrene fra en ny vinkel.

Reisen gjennom Sør-Amerika - over og under vannet

Odense Zoos Oceanium er det hittil største prosjektet i en dansk zoologisk hage. Du får en fantastisk reise gjennom det lange søramerikanske kontinentet, fra de fuktige tropiske regnskogene til den subantarktiske kulden lengst mot sør. Gå fritt blant tapirer, flodsvin, forskjellige fugler og aper i det store fugleburet. I den fuktige regnskogen stiger både temperatur og luftfuktighet, fuglene synger og de enorme sjøkuene på opptil 800 kg tumler rundt i elva. Turen går under vannet, først i ferskvann og deretter gjennom koralrevets fantastiske verden med fargestrålende fisk. Reisen slutter i verdens kaldeste område, hvor du møter blekkspruter, spekkhugger og en stor flokk med pingviner.

Truede dyr i Givskud Zoo

En tredjedel av de 120 ulike dyreartene i parken er arter som er truet av utsletting. Givskud Zoos viktigste oppgave er selvfølgelig at alle parkens dyr har så gode levevilkår i fangenskap som mulig, og at kontakten mellom dyr og mennesker forløper så smertefritt som mulig for begge parter. Men her kommer bevarelsen av truede arter som en viktig oppgave. Som et eksempel på dette arbeidet kan det nevnes at hjorteantiloper fra Givskud i 1987 og 1988 ble satt ut i naturen for å støtte den truede bestanden i Pakistan.

Odense Å renner gjennom Zoo, og i høysesongen kan man kjøre til Zoo med ”Åfarten” som går fra Odense sentrum. Det er en helt uvanlig og veldig flott opplevelse. Som ved et trylleslag går turen fra H.C. Andersens idylliske verden til de afrikanske sumpene!