Randers Regnskov

Bli med på ekspedisjon i regnskogen - midt i Randers

I Randers Regnskov går man inn for fornøyelse, formidling, formering og forskning. Besøket skal først og fremst være morsomt. Gå på oppdagelse i jungelen via jungelstier, gjennom klippepartier og over vannfall. På turen kan du oppleve 350 ulike plantearter og over 175 dyrearter, og mange av disse lever fritt i glasskuplene. Hold øyne og ører åpne, du er midt iblant dyrene, men mange gjemmer seg godt, så gi deg god tid. Selv midt på vinteren er det 22-30 varmegrader og en fuktighet på nesten 100 %, så la vinterklærne bli igjen utenfor.

Besøket kan også være en interessant formidling, både av regnskogens spennende verden, men også av de mange ødeleggelsene regnskogen er truet av. Randers Regnskov er også en zoologisk hage med ansvar for å få dyrene, spesielt de sjeldne og truede artene, til å trives og formere seg. Det enestående regnskogmiljøet gir dessuten anledning for en del forskning.

Danmarks høyeste vannfall

Når du står i den søramerikanske kuppelen er det akkurat som å være i Amazonas’ jungel, fuglene synger, de store fargestrålende sommerfuglene flakser forbi, og vannet bruser fra det 15 meter høye vannfallet, og det er med på å gjøre illusjonen total. Når du går på oppdagelsestur til ruinene fra det tilgrodde Maya-tempelet må du dukke hodet for lianer og røtter som henger i luften. I den asiatiske kuppelen sendes du ut på ekspedisjon i Borneos jungel. Her er det spesielt mange sommerfugler, og i underskogen kan man se hundrevis av små asiatiske padder. I den afrikanske kuppelen bor det seks små nilkrokodiller. De er fortsatt bare unger, men kan til enhver tid bite fra seg.

Randers Regnskov er fylt med spennende trær og planter, f.eks. bananplanter, kvelerfiken, ”sigarboks-tre”, kakao- og kaffebusker, orkideer og mye mer. Og så får du tilbud om å komme helt tett på tropiske snoker og pytonslanger. Besøket i slangegården er frivillig!