Tivoli

Eventyrland i hjertet av København

Ingen annen forlystelsespark i verden ligger så sentralt som Tivoli. Parken er rett og slett Københavns grønne hjerte på et godt og vel 8 ha stort areal mellom Rådhuspladsen og Hovedbanegården. Når man går inn gjennom den imponerende hovedinngangen, er det som å komme inn i eventyrland. Her er en fortryllende blanding av et grønt pustehull i storbyen, av tradisjon, historie og toppmoderne forlystelser og aktiviteter. Tivoli rommer også fantastiske blomsterarrangementer, eldgamle trær og Tivolisøen, som er en levning fra Københavns gamle vollanlegg. Når mørket faller på blir fontener, blomster og de gamle bygningene i den kinesisk inspirerte hagen opplyst av 110 000 fargestrålende lykter og lamper. To ganger i uken opplyses hele Tivoli av et stort festfyrverkeri.

Pantomime, rock og god mat

Den verdensberømte hagen er uten tvil Danmarks mest besøkte forlystelsessted med over 3 mill. gjester i de 5 månedene Tivoli har åpent hvert år. De tradisjonelle gratis tilbudene som pantomimeteaterets Pjerrot, Harlekin og Columbine eller Plænens artister og fredagsrock skifter med internasjonale kunstnere i glassalen og konsertsalen. Mange gjester kombinerer besøket med et godt måltid, og her er mulighetene nærmest overveldende. Tivoli har ikke mindre enn 21 à la carte- restauranter og 20 kafeer eller uformelle spisesteder. Her er det over 70 hyggelige boder med alt fra pølser til hjemmelagde drops, sukkerspinn og brente mandler.

Tivoli dekker et hvert behov for aktivitet - helt fra en hyggelig karuselltur for de aller minste til et fritt fall fra 60 meters høyde. Kast deg ut i vill action på Danmarks største berg-og-dal-bane eller gjenopplev oldemors begeistrede hvin i en av verdens eldste tre-berg-og-dal-baner. Tivoli har fortryllet gjestene sine i over 160 år, og hagen har vært forbilde for forlystelsesparker over hele verden - ja, den er faktisk blitt kopiert i minste detalj i Japan. Men fortryllelsen og atmosfæren kan ikke kopieres - den må oppleves i Københavns hjerte.