Løveparken Givskud Zoo

Løver spiser ikke biler

Denne iakttakelsen fra den afrikanske savannen er faktisk grunnlaget for Løveparken Givskud Zoo, som åpnet portene i 1969. Over 10 mill. gjester har testet ut teorien siden - uten en skramme, og de har fått en fantastisk opplevelse, hvor en tynn bilrute er det eneste som skiller dem fra Dyrenes Konge. Parken er en kombinert zoo og safaripark på 116 ha med masse plass til både dyr og mennesker. Bli med på en spennende safari i bil, til fots eller med buss mellom mer enn 120 forskjellige dyrearter fra fem kontinenter.

Få en god dyreopplevelse

Mange kjenner bare de ville dyrene fra naturprogrammer på TV, men i Givskud Zoo står du ansikt til ansikt med dyrene. Opplev dyrenes rette størrelse, deres lyder og lukter - noe TV ikke kan tilby. En god opplevelse med ville dyr, og en forståelse for rollene deres i naturen er et bra grunnlag for at beretninger i TV om globale ødeleggelser av regnskoger, våtområder, gresstepper osv. blir til annet enn underholdning. Givskud Zoo vil både formidle kunnskap og gi gode dyreopplevelser til gjestene sine. Bli med og mate en kamel, ta en tur med safaribussen, opplev de mektige gorillaene på nært hold ute i det fri, se sjimpanseungene tumle rundt i lek, hils på de små apene, slå deg løs i lekeland eller hold øye med ulvene og elgene mens du spiser pinnebrød i indianerleiren. Det er mange aktiviteter og spennende opplevelser for både store og små i Givskud Zoo.

Truede dyr i Givskud Zoo

En tredjedel av de 120 ulike dyreartene i parken er arter som er truet av utsletting. Givskud Zoos viktigste oppgave er selvfølgelig at alle parkens dyr har så gode levevilkår i fangenskap som mulig, og at kontakten mellom dyr og mennesker forløper så smertefritt som mulig for begge parter. Men her kommer bevarelsen av truede arter som en viktig oppgave. Som et eksempel på dette arbeidet kan det nevnes at hjorteantiloper fra Givskud i 1987 og 1988 ble satt ut i naturen for å støtte den truede bestanden i Pakistan.