Tivoli Friheden

Fritt fall og andre "uhyggelige ting" i Tivoli Friheden

Fra Sky Tower er det i tretoppshøyde en fantastisk utsikt over parken, skogen, byen og Århus-bukten. Du kan naturligvis nøye deg med å nyte utsikten i 40 meters høyde, men du kan også velge å ta det siste skrittet ut i den tomme luften. Ingen seler, strikk, fallskjerm eller annet tull, du vil oppleve et fritt fall på 35 meter i 100 km/t. Dramaet har heldigvis en lykkelig slutt når du havner i det myke sikkerhetsnettet, men det ene skrittet krever en stor porsjon vågemot!

I Tivoli Friheden er det forlystelser for lekeglade barn i alle aldre, fra vill action og hårreisende gys til stille og koselige aktiviteter! Prøv f.eks. den 18 m høye Pegasus, som løfter, snurrer og dreier deg rundt i tre plan høyt oppe i luften. "Nyte utsikten?" - tja, det er ikke sikkert du får tid, for Pegasus er rett og slett vanvittig! Eller ta en tur gjennom det forfalne Elses Hotel, en skremmende opplevelse skapt av profesjonelle mediefolk. Det frarådes å ta med barn under 6 år. Heldigvis er det massevis av aktiviteter for de små, gøyale og koselige forlystelser, lekeplasser og hoppeborger.


En tur i skogen med skøy og spenning

Tivoli Friheden ligger midt i den vakre danske bøkeskogen. Bortsett fra utallige blomster og planter, idylliske små vann, fontener og farger, kan du få mye gratis underholdning og moro på en tur rundt i den vakre gamle hagen. Møt Århus Pigegarde, gjøglerne fra Circus Fantastico og nyt underholdningen på den store friluftsscenen. Fra den spede begynnelsen for 100 år siden som skogspaviljong med dans og servering, er Tivoli Friheden blitt en internasjonal forlystelsespark med over 300 000 gjester årlig. Og når mørket faller på og lysene tennes skapes en fortryllende stemning!