Tycho Brahe Planetarium

Opplevelser i kjempeformat hver time

Tycho Brahe Planetarium & Omnimaxteater er et avansert senter for populær astronomi og romforskning. I Rumteatret kan du hver time oppleve naturen gjennom de spektakulære IMAX-filmene - verdens største filmformat, eller du kan se stjernehimmelen via den avanserte stjerneprosjektøren. Planetariet utvikler stjerneforestillingene sine selv, lager lasershow og utarbeider danske versjoner av IMAX-filmer.

En IMAX-forestilling er en opplevelse som kan ta pusten fra de fleste. Sammen med 256 andre tilskuere sitter du under det 1 000 kvadratmeter store kuppellerretet. Lerretet er så stort at du er fullstendig omsluttet av bildet - du er midt i filmen. Naturens undere er emnet for mange IMAX-filmer. Du kan bli med på en tur langt ut i kosmos, dykke i havet, besøke en romstasjon, et korallrev eller ta en tur ned i det dype evigmørke havet. Bli omgitt av sjimpanser og delfiner eller bli med på en flytur over pyramidene. Du kan også oppleve suset når noen av verdens dristigste vågehalser utfordrer skjebnen og kaster seg ut i fritt fall over fengslende natur, uansett om det foregår fra en fjellhylle over avgrunnen eller fra fly i mange kilometers høyde. IMAX-forestillingene er utrolig populære, og det er lurt å reservere plass på planetariets hjemmeside.

Ny kunnskap direkte til publikum

Tycho Brahe Planetariet setter en ære i å være helt oppdatert med den nyeste kunnskapen, vel å merke formidlet slik at alle kan forstå den. Når det skjer nye ting i universet, f. eks. landsetting av en Mars-sonde, reportasje fra den internasjonale romstasjonen eller når en komet kan ses på kveldshimmelen, så er Planetariet helt oppdatert. Den "permanente" utstillingen er langt fra permanent, men konstant aktuell, og på store skjermer kan publikum følge med i begivenhetene eller besøke de store romfarts- og astronomiportalene selv på Internettet og med kjemperaske forbindelser utnytte de mange mulighetene.

Andre steder i utstillingen tas noen av de helt store spørsmålene opp - livets oppstandelse og muligheten for liv andre steder i universet. Du kan også bli oppdatert med den nyeste kunnskapen om sorte hull, kvasarer og gammaglimt hvis hjernen din har behov for nye utfordringer!

Planetariet tilbyr både guidede turer og selskapsarrangementer, og det finnes også en velfungerende skoletjeneste.